تزریق در کمر و دیسک روشی برای درمان یا کنترل علائم بعضی از بیماری های ستون مهره
نوشته شده توسط : دکتر شریف نجفی

تزریق در کمر و دیسک روشی برای درمان یا کنترل علائم بعضی از بیماری های ستون مهره

تزریق در کمر و دیسک روشی برای درمان یا کنترل علائم بعضی از بیماری های ستون مهره است.

دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی در رابطه با تزریق در کمر و دیسک صحبت کرده است. تزریق کورتون به کمر روشی برای درمان یا کنترل علائم بعضی از بیماری های ستون مهره است. در این روش درمانی کورتون یا کورتیکواستروئید (معمولا متیل پردنیزولون) را به درون فضای اپیدورال تزریق میکنند.

 

تزریق در کمر و دیسک

برای مشاهده متن کامل مقاله تزریق در کمر و دیسک روی لینک تزریق در کمر و دیسک کلیک کنید.


فضای اپیدورال فضای اطراف دورال ساک است. دورال ساک Dural sac یا کیسه سخت شامه فضایی است کیسه مانند که از پرده بافتی به نام دورا یا سخت شامه درست شده است.

 

تزریق در کمر و دیسک

 

دورا یا سخت شامه اطراف نخاع و ریشه های عصبی که از آن خارج میشوند را فرا گرفته و آن را محصور میکند و بدین طریق کیسه و فضایی بسته به نام دورال ساک را بوجود میاورد. کل نخاع به همراه سخت شامه اطراف آن در درون کانال نخاعی قرار گرفته است.
کانال نخاعی یک کانال استخوانی است که از پشت سر هم قرار گرفتن مهره ها بوجود میاید. در واقع دورا درون فضای خالی استخوانی مهره قرار دارد. فضای بین دورا و استخوان مهره را فضای اطراف دروا یا اپی دورال Epidural space میگویند. این فضا در واقع حجمی نداشته و مجازی است. وقتی دیسک بین مهره ای دچار فتق شده و جابجا میشود این جابجایی در واقع در درون فضای اپیدورال بوقوع میپیوندد.

کورتون یا کورتیکواستروئید ها داروهای بسیار قوی ضد التهابی هستند. با تزریق این داروها در فضای اپیدورال میتواند التهاب موجود در ناحه بخصوص التهاب اطراف ریشه های عصبی را کاهش داده و درد ناشی از آن را از بین برد.
در هرنی دیسک بین مهره ای، دژنرسانس دیسک بین مهره ای و تنگی کانال نخاعی میتوان از تزریق اپیدورال کورتون برای کنترل علائم بالینی استفاده کرد.

 


برای مشاهده متن کامل مقاله تزریق در کمر و دیسک روی لینک تزریق در کمر و دیسک کلیک کنید.


تزریق در کمر و دیسک

هرنی دیسک بین مهره ای همراه فشار به عصب

 

تزریق در کمر و دیسک

تزریق به فضای اپی دورال

 

تزریق در کمر و دیسک

تزریق به فضای اپیدورال از طریق فورامن عصبی

 


برای مشاهده متن کامل مقاله تزریق در کمر و دیسک روی لینک تزریق در کمر و دیسک کلیک کنید.


روش های مختلفی برای تزریق وجود دارد ولی بهترین آنها استفاده از فلوروسکوپی در اطاق عمل است. در این روش بیمار بر روی تخت جراحی قرار گرفته و پزشک متخصص ( متخصص جراحی اعصاب، متخصص ارتوپدی، متخصص رادیولوژی و یا متخصص بیهوشی) محل فورامن بین مهره ای را با استفاده از دستگاه فلوروسکوپ ( نوعی دستگاه رادیوگرافی کامپیوتری که در اطاق عمل استفاده شده و با آن میتوان استخوان بیمار را بر روی مانیتور دستگاه مشاهده کرد) دیده و دارو را دقیقا در آن محل و در فضای اپیدورال تزریق میکند.

تزریق اپیدورال با بیحسی موضعی انجام شده و نیازی به بیهوشی ندارد. این تزریق معمولا ۳۰-۱۵ دقیقه طول میکشد و برای انجام آن بیمار باید به پهلو یا به شکم بخوابد. بعد از آن به بیمار توصیه میشود تا مدتی دراز بکشد.

در بعضی شرایط بهتر است تزریق اپیدورال انجام نشود که مهمترین آنها وجود مشکلات انعقادی در بیمار، حساسیت بیمار به دارو و حاملگی است. در صورت وجود دیابت و یا بیماری قلبی باید در انجام تزریق اپیدورال احتیاط های لازم را به عمل آورد.

از عوارض احتمالی تزریقات اپیدورال میتوان به عفونت، خونریزی، سردرد ، گرگرفتگی و بیحسی و گزگز گذرا اشاره کرد.

 

منبع: ایران ارتوپد

 

 

 

 

تزریق در کمر و دیسک

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ، دکتر شریف نجفی

در سایت دکتر شریف نجفی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و استادیار دانشگاه ، عضو انجمن جهانی طب فیزیکی و توانبخشی، مقالات مفید در رابطه با طب فیزیکی را مشاهده نمایید. همچنین درصورت نیاز به ویزیت با دکتر شریف نجفی می توانید از طریق بخش تماس با ما وب سایت دکتر شریف نجفی، ارتباط برقرار نمایید و آدرس کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی را مشاهده نمایید.

 

 

 

آدرس مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر شریف نجفی

فلکه دوم صادقیه- بلوار فردوس- نرسیده به خیابان سلیمی جهرمی پلاک ۱۲۱ – واحد ۲

تلفن مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر شریف نجفی

۴۴۰۱۶۱۴۲-۴۴۰۵۸۷۶۳

موبایل دکتر شریف نجفی کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴


وب سایت دکتر شریف نجفی

www.dr-najafi.com


مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر شریف نجفی در شبکه های اجتماعی

کانال تلگرام دکتر شریف نجفی


صفحه اینستاگرام دکتر شریف نجفی

 

کلمات کلیدی:

تزریق در کمر و دیسک , تزریق در کمر , تزریق در دیسک , عوارض تزریق ژل دیسک کمر , تزریق اپیدورال در درمان دیسک کمر , معایب تزریق دیسکوژل , عوارض تزریق دیسکوژل , تزریق دیسک کمر چیست , تزریق دیسکوژل در تهران , تزریق دیسکوژل در بیمارستان میلاد , جراحی دیسک کمر بسته بهتر است یا باز




:: موضوعات مرتبط: بیماری های عضلانی و اسکلتی , ,
:: برچسب‌ها: تزریق در کمر و دیسک , تزریق در کمر , تزریق در دیسک , عوارض تزریق ژل دیسک کمر , تزریق اپیدورال در درمان دیسک کمر , معایب تزریق دیسکوژل , عوارض تزریق دیسکوژل , تزریق دیسک کمر چیست , تزریق دیسکوژل در تهران , تزریق دیسکوژل در بیمارستان میلاد , جراحی دیسک کمر بسته بهتر است یا باز ,
:: بازدید از این مطلب : 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 بهمن 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: